Project Description

3. МСКП 2010 | Екологика |

 

 

Информации за проектот

Дата: 26 ноември – 06 декември 2010

Локација: Музеј на град Скопје, Република Македонија

Паралелно беа спроведени различни акции за подигнување на свеста за екологијата во соработка со Еколошкото движење „Белс“ (меѓу другото и натпревар за детски цртежи/слики во 15 училишта ширум Македонија). Жирито одржи бесплатни предавања на тема дизајн и неговото влијание врз општеството.

Пристигнати постери од 39 земји.

Жири: Лех Мајевски (ПОЛ), Петер Ветер (ШВА), Истван Орос (УНГ), Серџо Оливоти (ИТА), Назан Еркмен(ТУР) и Ивица Спасовски (МКД).

Победници: Маријам Калеги Јазди( ИРА), Богларка Нади(УНГ), Садри Назири(МКД).

 

Линк до проектот:

https://skopjeposter.com/mk/proekti/ekologika/