Project Description

Презентација на Кристофер Скот на 6. IGDC

 

Информации за проектот

Дата: 26-28 ноември 2014

Локација: Венецуела

Во ноември 2014 година, при навршување на рокот за аплицирање на 7. МСКП „Дизајн за мир“ Кристофер ни предложи дека би можел да одржи работилница на Меѓународниот конгрес за графички дизајн СИГНО 2014 во Мерида, Венецуела, а чија тема би била конкурсот на Скопјепостер. Тој заврши одлична работа која резултираше со селекција на 2 од постерите(на младите уметници Ринкон и Перез) во финалните 100 кој земаа учество на изложбата на 7. МСКП во Скопје во декември 2014 година.

 

Линк до проектот:

http://christopherscottdesigner.com/2015/02/18/signo-2014-workshop-update/