Скопје постер фестивал2019-02-10T13:06:23+00:00

Изложбите од 9. Скопје постер фестивал тргнуваат на обиколка низ светот

By |6 декември 2016|Categories: 2016, Jury, Skopjeposter, Активности, Изложба, Патувачки изложби, Скопјепостер, Фестивал|

Заврши 9. Скопје постер фестивал, кој во изминативе 15 дена, се одржа во Музеј на град Скопје. Во рамки на фестивалот, покрај изложените дизајнерски дела во рамки на 4-те изложби, се одржаа и презентации и [...]

Прогласени победниците на 9-от Скопје постер конкурс за плакат

By |6 декември 2016|Categories: 2016, Активности, Жири, Изложба, Конкурс, Предавања / Работилници, Скопјепостер, Фестивал|

Повторно по четири години „Скопје постер фестивал“ пред многубројната публика ги претстави победниците на овогодинешното девето издание во просторите на Музеј на Град Скопје. „Криза на идентитет“ е темата на овогодинешниот конкурс, која сметавме дека [...]

Финалисти на 9. Скопје постер конкурс „Криза на идентитет“

By |16 ноември 2016|Categories: 2016, Активности, Скопјепостер, Фестивал|

Овогодинешниот 9. Скопје постер конкурс за студентски плакат „Криза на идентитет“ ги надмина очекувањата. Постојан пораст на бројот на апликации, па споредено со минатата година пристигнаа а 33% повеќе плакати. Се повеќе факултети се заинтересирани [...]

Повеќедневно дизајнерско искуство за публика со изострени сетила

By |7 ноември 2016|Categories: 2016, Активности, Изложба, Предавања / Работилници, Скопјепостер, Фестивал|

Деветто издание на Скопје постер фестивал ќе се организира од 21-ви до 30-ти ноевмри 2016 година во Музеј на Град Скопје. Во првите три дена од Фестивалот ќе се организираат и тематски работилници. Програмата на [...]

Дополнителни 24 часа за аплицирање на 9. скопјепостер конкурс!

By |31 октомври 2016|Categories: 2016, Активности, Конкурс, Скопјепостер|

Фантастичен одзив на млади постерџии од целиот свет, како никогаш досега, е резултатот од 9. Скопјепостер МСКП конкурс. И пред да започнеме со сумирање на резултатите од процесот за аплицирање доживеавме уште еден шок 🙂 [...]

Плакати од 8. Скопје постер фестивал на престижното московско биенале за графички дизајн

By |12 октомври 2016|Categories: 2016, Активности, Патувачки изложби, Скопјепостер|

Октомври е месец кој во дизајнерските кругови се смета за почеток на нова сезона на натпреварувања во категоријата графички дизајн. Плакатот - како медиум кој остава најголем впечаток кај публиката е значаен дел од овие [...]

20 дена до затворање на конкурсот за 9. МСКП „Криза на идентитет“

By |7 октомври 2016|Categories: 2016, Активности, Скопјепостер, Фестивал|

Нема дилема дека оваа година одлични студентски плакати освоија бројни награди на меѓународни, светски или национални избори, но исто така нема дилема дека студентскиот постер треба да добие поголемо признание. Скопје постер МСКП ги промовира [...]

Големата петка – жири членови на 9. МСКП и Скопје постер фестивал

By |30 јуни 2016|Categories: 2016, Активности, Жири, Конкурс, Скопјепостер, Фестивал|

Време е да ги претставиме накратко членовите на жирито на 9. Скопје постер фестивал, кои ќе треба да ја направат финалната селекција на плакати и ќе ги изберат победничките автори на постерите на темата [...]

Обелоденети победничките постери на конкурсот за постер на тема „Дарување крв, младост, хуманост“

By |20 јуни 2016|Categories: 2016, Активности, Конкурс|

Конкурсот за идејно решение за плакат на тема „Дарување крв, младост, хуманост“ кое го објавиja Црвен Крст и Плакарт - Здружението на графички дизајнери, привлече голем број дизајнери од земјава и од странство. Конкурсот траеше [...]

Најпопуларни постови

Студиско патување во Полска – импресивно искуство за победниците на конкурсот #GOMK

21 јуни 2017|0 коментари

Во текот на месец мај тројца студенти од Македонија добија шанса да патуваат по стапките на полските мајстори на плакат. Како резултат на [...]

Плакатите на тема “Сите за луѓето со попреченост” дел од конференцијата за подигањето на свеста за проблемите на оваа категорија граѓани

19 јуни 2017|0 коментари

Претставувањето во Србија, Литванија и Португалија беа само почеток на сезоната на изложби на Плакарт и Скопје постер фестивалот во 2017 година. Во [...]

Повеќе инфо

Ние сме дел од твојата приказна, ти биди дел од нашата!

Скопјепостер е вистинското место за тебе! Започни ја својата блог приказна, соработувај со тимот на кој можеш да се потпреш!
Повеќе инфо

Видео новости

Фото новости

X
X
X