Project Description

Детски пораки за мир поделени од „војници“ во Скопје

 

 

Информации за проектот

Дата: ноември-декември 2014

Локација: Центарот на Скопје

Овие пораки за мир, кои ги создадоа децата за време на работилницата „Цртаме за мир“ – пред финалето на 7. МСКП „Дизајн за мир“ беа испечатени, врзани за цветови и поделени од војници во најфреквентниот дел во Скопје – центарот. Оваа акција беше снимена од тв-магазинот Бекстејџ и емитувана на ТВ во почетокот на декември 2014 година.