Project Description

Скопје постер фестивалот презентиран на 8. ODW

Информации за проектот

Дата:   10-19 јуни 2016

Локација: Дом на културата Борис Христов, Пловдив, Бугарија

Плакарт – Здружението на графички дизајнери гостин на 8 издание на One Design Week кое се одржува во Пловдив, Бугарија.

Изложба на 100те плакати финалисти од 8. Скопје постер фестивалот на тема „Сите за луѓето со хендикеп“ беше отворена на 10ти јуни паралелно со отворањето на фестивалот. Претстаници на Плакарт одржаа и предавање на тема „Подигање на свеста кај јавноста за глобални проблеми преку социјален дизајн“.

Изложбата ќе биде отворена за посети до 19ти јуни, кога 9 – дневниот фестивал се затвора.

Повеќе информации:

СПФ на 8. ODW