Skopje Poster

За Skopje Poster

I am Skopjeposter and I am here to provide you with all needed informations. Please contact me in any matter!

ноември 2020

13. Skopje Poster Festival Joining Global Design Movement on COVID-19

Од |2020-11-11T20:23:25+01:0011 ноември 2020|2020, Активности, Изложба, Фестивал, Skopjeposter|

PLAKART is joining the global network of design associations and organisations, which aim to inspire a support movement in the fight against the pandemic caused by Covid-19 and all related challenges. For that purpose, as part of this year's 13th edition of the Skopje Poster Festival, posters by 75 world known designers from 56 countries [...]

13. Скопје постер фестивал се приклучува кон дизајн-движењето на тема КОВИД-19

Од |2020-11-11T20:10:11+01:0011 ноември 2020|2020, Активности, Изложба, Скопјепостер, Фестивал|

ПЛАКАРТ е еден од организаторите потткнувачи на создавањето на глобална мрежа на дизајн асоцијации и здруженија, кои имаат за цел да инспирираат движење за поддршка во борбата со пандемијата предизвикана од Ковид-19 и сите предизвици поврзани со истата. За таа цел, во склоп на овогодинешното 13-то издание на Скопје постер фестивал, ќе бидат изложени плакати [...]

јуни 2019

Finalist of the “Include, Not Exclude” European Student Competition

Од |2019-06-25T21:07:41+01:0025 јуни 2019|2019, Активности, Competition, Изложба, Фестивал, Jury, Skopjeposter, Winners|

We introduce you the list of authors of the 50 finalist posters from European Poster Competition "Include, Not Exclude" that were chosen by the international jury, taking part also in the 12. Skopje Poster Festival exhibition (18-24 June 2019). Finalist - Winners Denis Nesmeyanov ‘Society’ RUS Ece Batur ‘Do Not Ignore’ TUR Eduardo Ribeiro [...]

Одбележување на победниците на конкурсот „Инклузија, не ексклизија“ со хуманитарно дружење

Од |2019-06-12T22:16:34+01:0012 јуни 2019|Competition, Skopjeposter, Активности, Активности, Изложба, Конкурс, победници, Скопјепостер, Фестивал|

Скопје постер фестивалот во реализација на својата мисија има зацртано да делува на полето на подигање општествена свест за глобалните предизвици - оваа година тој предизвик е насловен „Инклузија, не ексклузија“. Тема на 12-от европски конкурс за изработка на плакат, Плакарт - Здружението на графички дизајнери и Советот на СПФ одлучија да биде вклученоста [...]

март 2019

Конкурс за плакат „Инклузија, не ексклузија“, предзвик на 21-от век

Од |2019-03-13T10:40:32+01:002 март 2019|2019, Активности, Конкурс, Скопјепостер|

Социјална инклузија или вклучување е процес за унапредување на условите врз чија основа индивидуите или општествените групи земаат учество во општеството, односно подобрување во поглед на унапредена способност, понудени можности и дигнитетот на луѓето кои се соочуваат со социјална и економска обесправеност. Европскиот континент, како еден од најразвиените континенти сеуште се соочува со огромен [...]

ноември 2018

11. Скопје постер фестивал ја отвора новата декада под мотото „Моќта на плакатот“

Од |2018-11-26T02:03:31+01:0026 ноември 2018|2018, Активности, Скопјепостер, Фестивал|

Нова декада, нови предизвици, НОВА ЕРА!!! Покрај сите предизвици и институционални „сопки“, Плакарт – Здружението за графички дизјанери, односно Советот на Скопје постер фестивалот, одлучија да не го згаснат овој витален културен проект, напротив, да продолжат со креирање на уште поуспешна и поинсипративна иднина на единствениот фестивал за плакат на Балканот посветен на младите дизајнери!!! [...]

април 2018

Меѓународен конкурс за плакат НАСМЕВКА :) „Насекаде за секого“ во организација на Црвен Крст и Плакарт

Од |2018-04-04T17:43:04+01:004 април 2018|2018, Активности, Конкурс, Скопјепостер|

Црвен крст на град Скопје во соработка со здружението на графичи дизајнери „Плакарт“  како дел од проектот „Училишни клубови за едукација и превенција“ поддржан од Град Скопје, објавува   МЕЃУНАРОДЕН НАГРАДЕН КОНКУРС на тема: НАСМЕВКА :)  „Насекаде за секого“/ SMILE :) „Everywhere 4 everyone“   Во пресрет на Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина 8 мај, [...]

март 2018

Скопје постер фестивалот ја започна 10 – годишната јубилејна изложбена турнеја

Од |2018-03-16T10:21:23+01:0016 март 2018|2018, Активности, поконкурсна изложба, Скопјепостер, Соработки|

Поставката на најдобрите 100 плакати од 10-те конкурси на СКПФ беше официјално отворена вчера на Академијата за уметност во Шчечин, Полска. Плакатите на млади дизајнери од цел свет, вклучително прво наградените и добитниците на почесни и посебни награди од изминатите десет изданија на фестивалот се дел од јубилејниот изложбен караван чиј почеток ја означи токму [...]

Скопје постер фестивалот ја започна јубилејна изложбена турнеја ширум светот

Од |2018-03-16T09:58:32+01:0016 март 2018|2018, поконкурсна изложба, Скопјепостер, Соработки|

Поставката на најдобрите 100 плакати од 10-те конкурси на СКПФ беше официјално отворена вчера на Академијата за уметност во Шчечин, Полска. Плакатите на млади дизајнери од цел свет, вклучително прво наградените и добитниците на почесни и посебни награди од изминатите десет изданија на фестивалот се дел од јубилејниот изложбен караван чиј почеток ја означи токму [...]

февруари 2018

Постер – акција #СМОГЈЕ

Од |2018-02-10T14:13:42+01:0010 февруари 2018|2018, Активности, Постер-акција, Скопјепостер|

1000 лица годишно умираат од загаден воздух!!! Скопје е постојано прогласуван за еден од најзагадените градови во светот. Пораст на алергиски реакции кај деца, зголемување на бројот на болести на дишните патишта... Депонии, диви депонии, фабрики, хемиски отпад, мали погони загадувачи, нееколошки материјали за топлинска енергија, застарен возен парк... Ова се само неколку причини да ни се [...]

X
X
X