ноември 2020

13. Скопје постер фестивал се приклучува кон дизајн-движењето на тема КОВИД-19

Од |2020-11-11T20:10:11+01:0011 ноември 2020|2020, Активности, Изложба, Скопјепостер, Фестивал|

ПЛАКАРТ е еден од организаторите потткнувачи на создавањето на глобална мрежа на дизајн асоцијации и здруженија, кои имаат за цел да инспирираат движење за поддршка во борбата со пандемијата предизвикана од Ковид-19 и сите предизвици поврзани со истата. За таа цел, во склоп на овогодинешното 13-то издание на Скопје постер фестивал, ќе бидат изложени плакати [...]

ноември 2018

11. Скопје постер фестивал ја отвора новата декада под мотото „Моќта на плакатот“

Од |2018-11-26T02:03:31+01:0026 ноември 2018|2018, Активности, Скопјепостер, Фестивал|

Нова декада, нови предизвици, НОВА ЕРА!!! Покрај сите предизвици и институционални „сопки“, Плакарт – Здружението за графички дизјанери, односно Советот на Скопје постер фестивалот, одлучија да не го згаснат овој витален културен проект, напротив, да продолжат со креирање на уште поуспешна и поинсипративна иднина на единствениот фестивал за плакат на Балканот посветен на младите дизајнери!!! [...]

X
X
X