октомври 2015

Жири членови на 8. МСКП Скопје постер конкурсот

Од |2017-02-09T14:14:11+01:007 октомври 2015|2015, Активности, Жири, Скопјепостер, Фестивал, Фото|

Членовите на жирито на 8. Скопје постер фестивал „Сите за луѓето со хендикеп“ се светски познати и признаени дизајнери. Оваа година жирито ќе го сочинуваат членови специјализирани по типографија, дизајн на постер, илустрација, кои на почетокот на декември ќе бидат во Скопје и ќе одржат свои работилници, а нивните дела ќе бидат дел од посебната [...]

Селекција на презентации дел 2. | Скопје креатива 2015

Од |2017-02-09T14:14:11+01:005 октомври 2015|2015, Активности, Скопјепостер, Фестивал|

Ви ги претставуваме новиот сет на презентации на гостите кои беа дел од фестивалот Скопје креатива 2015. Оваа серија ја сочинуваат инспиративните приказни на Студиото Армада и неговиот основател Марко Миладиновиќ од Словенија, креативниот генијалец Слободан Јовановиќ од Coba & Associates од Србија и врвната полска артистка која се занимава со интервенција во јавен простор [...]

септември 2015

Селекција на презентации дел 1. | Скопје креатива 2015

Од |2017-02-09T14:14:12+01:0027 септември 2015|2015, Активности, Скопјепостер, Фестивал|

Како што напоменавме оваа недела Плакарт и Скопје постер беа дел од Скопје креатива фестивалот 2015. Детали... За време на фестивалот имавме куп настани кои се однесуваа на графичкиот дизајн, но и на маркетингот и ПР-от, како и на индустрискиот и модниот дизајн. Направивме селекција на презентации и ги замоливме гостите да ни дозволат да ги [...]

Скопје креатива 2015 ја отвори есенската културна програма на градот

Од |2017-02-09T14:14:12+01:0021 септември 2015|2015, Активности, Скопјепостер, Фестивал|

Во изминатите 5 дена Скопје беше домаќин на многу регионални дизајнери кои го споделија своето искуство со македонските креативци. Плакарт, како здружение чија улога е меѓудругото да креира можности за размена на искуства и зголемување на промоцијата на македонските дизајнери надвор од земјава и преку овој проект се обиде да ја постигне таа цел. „ [...]

јули 2015

Постери од Македонија дел од #EGallery настанот во Белград

Од |2017-02-09T14:14:13+01:0022 јули 2015|2015, Изложба, Патувачки изложби, Скопјепостер|

Постери од Скопје постер фестивалот се дел од поставката #EGallery која по трет пат се одржува во Белград. Организатор на манифестацијата, чие отворање се случи на 04 јуни 2015 во просториите на Executive Group Agency во главниот град на соседна Србија е Ш.У.Н.Д. фестивалот. Oвој традиционален настан има за цел да поттикне размена на искуства [...]

Дизајнерите за подигање на свеста за потребите на луѓето со попречености

Од |2017-02-09T14:14:13+01:0011 јули 2015|2015, Активности, Конкурс, Скопјепостер|

Објавено е новото осмо издание на Меѓународниот студентски конкурс за плакат Скопјепостер. Младите талентирани дизајнери ќе имаат можност да работат на плакати со пораки на тема „Сите за луѓето со хендикеп“. Од Плакарт изјавуваат дека „главната цел на овој конкурс е креирање и промовирање подобри можности и еднакви права за луѓето со посебни потреби“. Мотото [...]

X
X
X