Нема дилема дека оваа година одлични студентски плакати освоија бројни награди на меѓународни, светски или национални избори, но исто така нема дилема дека студентскиот постер треба да добие поголемо признание.

Скопје постер МСКП ги промовира студентите и нивните дела на најдобар можен начин веќе 9 години. Како и претходните годинии, 100 најдобри плакати беа изложени во повеќе градови.

Постерите од последната година на тема „Сите за луѓето со хендикеп“ беа изложени на ШУНД фестивалот во Блеград, Србија, One Design Week во Пловдив, Бугарија и на 12. Биенале за графички дизајн Златна Пчела во Москва, Русија.

Победниците на 9. МСКП „Криза на идентитет“ ќе бидат поканети на следниот 10. Скопје постер фестивал да ги претстават своите дела во рамки на финалната фестивалска изложба. Сите транспортни и сместувачки трошоци се на товар на организаторите.

Освен можноста да бидат наградени со една од овие главни награди на најдобрите 10 ќе им бидат доделено право да отворат блог страна во рамки на официјалниот сајт на ова натпреварување, како и улогата на Вибер „четувач“ во рамки на официјалната Вибер група „Skopje Poster“.

Доколку си студент на графички дизајн, визуелни комуникации, зграпчи ја можноста да бидеш препознаен и награден. Се што треба да направиш е да се регистрираш на www.skopjeposter.com/gallery2 и да го поднесеш твојот плакат. Процесот трае нецели 2 минути.

Линк до условите за учество: https://skopjeposter.com/mk/proekti/kriza-na-identiet/

Потсетување за членовите на жирито кои ќе ги селектираат најдобрите постери: https://skopjeposter.com/mk/golema-petka-ziri-clenovi-na-9-mskp-i-skopje-poster-festival/

Не заборавајте, рокот за аплицирање истекува за 3 недели – 30 октомври.

Со среќа! 🙂

Skopje Poster

Skopje Poster

I am Skopjeposter and I am here to provide you with all needed informations. Please contact me in any matter!
Skopje Poster