Skopje Poster

За Skopje Poster

I am Skopjeposter and I am here to provide you with all needed informations. Please contact me in any matter!

март 2017

Студенти од Европски Универзитет и Фон Универзитетот ќе заминат на студиско патување во Полска

Од |2017-03-17T01:33:32+01:0017 март 2017|2017, Активности, Конкурс, Скопјепостер, Соработки|

Kонкурсот за студентски плакат на тема „Република Македонија како туристичка дестинација“, што го организираат Плакарт, Музеј на град Скопје и Амбасадата на Република Полска во Република Македонија, вчеравечер ја доживеа својата кулминација. Жирито во состав Лазе Трипков, директор на Музејот на современа уметност, Томислав Микулчиќ – директор на Музејот на град Скопје, Ласко Џуровски [...]

февруари 2017

Конкурсот за плакат на тема “Република Македонија како туристичка дестинација“ се затвора за 10 дена

Од |2017-03-04T12:41:03+01:0024 февруари 2017|2017, Competition, Jury, Активности, Жири, Конкурс|

  Преку темата „Република Македонија како туристичка дестинација“ организаторите одлучија да стават акцент на прашањето на квалитетно дизајнирана промоција на Република Македонија во светот како атрактивна туристичка и културна дестинација. Главната цел на конкурсот за студентски плакат на тема „Република Македонија како туристичка дестинација“, што го организираат Музеј на град Скопје, Плакарт и Амбасадата на [...]

Конкурсот за плакат на тема “Република Македонија како туристичка дестинација“ се затвора за 10 дена

Од |2017-02-23T14:16:21+01:0017 февруари 2017|2017, Активности, Конкурс|

Преку темата „Република Македонија како туристичка дестинација“ организаторите одлучија да стават акцент на прашањето на квалитетно дизајнирана промоција на Република Македонија во светот како атрактивна туристичка и културна дестинација. Главната цел на конкурсот за студентски плакат на тема „Република Македонија како туристичка дестинација“, што го организираат Музеј на град Скопје, Плакарт и Амбасадата на Република [...]

декември 2016

Изложбите од 9. Скопје постер фестивал тргнуваат на обиколка низ светот

Од |2017-02-09T14:14:02+01:006 декември 2016|2016, Jury, Skopjeposter, Активности, Изложба, Патувачки изложби, Скопјепостер, Фестивал|

Заврши 9. Скопје постер фестивал, кој во изминативе 15 дена, се одржа во Музеј на град Скопје. Во рамки на фестивалот, покрај изложените дизајнерски дела во рамки на 4-те изложби, се одржаа и презентации и работилници на светски реномираните предавачи на теми „Македонија како туристичка дестинација“, „Дизајнирај влијателен социјален плакат“, „Плакат, уметност од улицата“, „Дизајнирање [...]

Прогласени победниците на 9-от Скопје постер конкурс за плакат

Од |2017-02-09T14:14:02+01:006 декември 2016|2016, Активности, Жири, Изложба, Конкурс, Предавања / Работилници, Скопјепостер, Фестивал|

Повторно по четири години „Скопје постер фестивал“ пред многубројната публика ги претстави победниците на овогодинешното девето издание во просторите на Музеј на Град Скопје. „Криза на идентитет“ е темата на овогодинешниот конкурс, која сметавме дека е актуелна во целиот свет, тоа го покажа и бројката од 33 отсто зголемување на пристигнати дела во однос на [...]

ноември 2016

Финалисти на 9. Скопје постер конкурс „Криза на идентитет“

Од |2016-11-16T04:51:45+01:0016 ноември 2016|2016, Активности, Скопјепостер, Фестивал|

Овогодинешниот 9. Скопје постер конкурс за студентски плакат „Криза на идентитет“ ги надмина очекувањата. Постојан пораст на бројот на апликации, па споредено со минатата година пристигнаа а 33% повеќе плакати. Се повеќе факултети се заинтересирани за воведување на Скопје постер конкурсот во рамки на своите наставни програми, како и забележан е зголемен интерес за изложување [...]

Повеќедневно дизајнерско искуство за публика со изострени сетила

Од |2017-02-09T14:14:03+01:007 ноември 2016|2016, Активности, Изложба, Предавања / Работилници, Скопјепостер, Фестивал|

Деветто издание на Скопје постер фестивал ќе се организира од 21-ви до 30-ти ноевмри 2016 година во Музеј на Град Скопје. Во првите три дена од Фестивалот ќе се организираат и тематски работилници. Програмата на 9. Скопје постер фестивал ќе ги заинтересира студентите по графички дизајн, визуелни комуникации и сродни насоки, но ќе биде атрактивна [...]

октомври 2016

Дополнителни 24 часа за аплицирање на 9. скопјепостер конкурс!

Од |2016-10-31T22:01:30+01:0031 октомври 2016|2016, Активности, Конкурс, Скопјепостер|

Фантастичен одзив на млади постерџии од целиот свет, како никогаш досега, е резултатот од 9. Скопјепостер МСКП конкурс. И пред да започнеме со сумирање на резултатите од процесот за аплицирање доживеавме уште еден шок :) Добивме енормно голем број на пораки за продолжување на рокот за конкурсот. Тимот одлучи да го продолжи конкурсот за 24 [...]

Плакати од 8. Скопје постер фестивал на престижното московско биенале за графички дизајн

Од |2017-02-09T14:14:04+01:0012 октомври 2016|2016, Активности, Патувачки изложби, Скопјепостер|

Октомври е месец кој во дизајнерските кругови се смета за почеток на нова сезона на натпреварувања во категоријата графички дизајн. Плакатот - како медиум кој остава најголем впечаток кај публиката е значаен дел од овие светски збиднувања. Плакарт, здружението на дизајнери од Македонија и Скопје постер фестивалот беа дел од еден од најпрестижните биеналиња за [...]

20 дена до затворање на конкурсот за 9. МСКП „Криза на идентитет“

Од |2016-10-10T17:58:17+01:007 октомври 2016|2016, Активности, Скопјепостер, Фестивал|

Нема дилема дека оваа година одлични студентски плакати освоија бројни награди на меѓународни, светски или национални избори, но исто така нема дилема дека студентскиот постер треба да добие поголемо признание. Скопје постер МСКП ги промовира студентите и нивните дела на најдобар можен начин веќе 9 години. Како и претходните годинии, 100 најдобри плакати беа изложени [...]

X
X
X