ноември 2020

13. Skopje Poster Festival Joining Global Design Movement on COVID-19

Од |2020-11-11T20:23:25+01:0011 ноември 2020|2020, Активности, Изложба, Фестивал, Skopjeposter|

PLAKART is joining the global network of design associations and organisations, which aim to inspire a support movement in the fight against the pandemic caused by Covid-19 and all related challenges. For that purpose, as part of this year's 13th edition of the Skopje Poster Festival, posters by 75 world known designers from 56 countries [...]

јуни 2019

Finalist of the “Include, Not Exclude” European Student Competition

Од |2019-06-25T21:07:41+01:0025 јуни 2019|2019, Активности, Competition, Изложба, Фестивал, Jury, Skopjeposter, Winners|

We introduce you the list of authors of the 50 finalist posters from European Poster Competition "Include, Not Exclude" that were chosen by the international jury, taking part also in the 12. Skopje Poster Festival exhibition (18-24 June 2019). Finalist - Winners Denis Nesmeyanov ‘Society’ RUS Ece Batur ‘Do Not Ignore’ TUR Eduardo Ribeiro [...]

Одбележување на победниците на конкурсот „Инклузија, не ексклизија“ со хуманитарно дружење

Од |2019-06-12T22:16:34+01:0012 јуни 2019|Competition, Skopjeposter, Активности, Активности, Изложба, Конкурс, победници, Скопјепостер, Фестивал|

Скопје постер фестивалот во реализација на својата мисија има зацртано да делува на полето на подигање општествена свест за глобалните предизвици - оваа година тој предизвик е насловен „Инклузија, не ексклузија“. Тема на 12-от европски конкурс за изработка на плакат, Плакарт - Здружението на графички дизајнери и Советот на СПФ одлучија да биде вклученоста [...]

ноември 2017

Победници на 10. јубилеен СКПФ „Вештачка реалност“

Од |2017-11-21T13:59:08+01:0017 ноември 2017|2017, Competition, Jury, Skopjeposter, Активности, Жири, Конкурс, победници, Скопјепостер|

Јубилејниот 10. Скопје постер конкурс за студентски плакат „Artificial Reality“ ги надмина очекувањата. Пристигнаа  плакати од 68 држави ширум светот. Се повеќе факултети се заинтересирани за воведување на Скопје постер конкурсот во рамки на своите наставни програми, а забележан е и зголемен интерес за изложување на плакатите кои се дел од изложбите во рамки на [...]

јуни 2017

Литванија домаќин на уште една од серијата изложби на Скопје постер фестивалот

Од |2017-06-07T10:04:46+01:007 јуни 2017|2017, Skopjeposter, Активности, поконкурсна изложба, Скопјепостер|

По отворањето на изложбите во Србија во април, во Литванија на почеток на мај и во Португалија кон крајот на мај следи уште една од серијата три изложби во балтичката земја. Отворена е изложбата на Факултетот за дизајн во Каунас, што е дел од Академијата за ликовни уметности - Вилнус. Поставката е втора изложба во [...]

мај 2017

Изложба и дизајн конференција во Порто – резултат на соработката на Плакарт и Лусофона Универзитетот

Од |2017-06-07T10:02:10+01:0019 мај 2017|Skopjeposter, Активности, поконкурсна изложба, Предавања / Работилници, Скопјепостер, Соработки|

Три метро станици во метрото во град Порто, Португалија се местата каде се изложени плакатите од 8 Скопјепостер конкурс на тема "Криза на идентитет" како и плакати на португалските студенти од финалистите на 7. конкурс "Сите за луѓето со хендекеп". Како инаугурација на изложбата беше одржана дизајн конференција на грандиозната метро станица Сао Бенто во [...]

декември 2016

Изложбите од 9. Скопје постер фестивал тргнуваат на обиколка низ светот

Од |2017-02-09T14:14:02+01:006 декември 2016|2016, Jury, Skopjeposter, Активности, Изложба, Патувачки изложби, Скопјепостер, Фестивал|

Заврши 9. Скопје постер фестивал, кој во изминативе 15 дена, се одржа во Музеј на град Скопје. Во рамки на фестивалот, покрај изложените дизајнерски дела во рамки на 4-те изложби, се одржаа и презентации и работилници на светски реномираните предавачи на теми „Македонија како туристичка дестинација“, „Дизајнирај влијателен социјален плакат“, „Плакат, уметност од улицата“, „Дизајнирање [...]

декември 2014

Winners of 7th Skopje Poster Festival |Design for peace|

Од |2017-02-09T14:14:16+01:005 декември 2014|2014, Активности, Изложба, Фестивал, Photo, Skopjeposter, Winners|

Ferhat Tunc-Turkey, Aslihan Tatligil-Turkey and Johanna Pedarnig-Germany are the winners of this year Skopje Poster / International Student Poster Competition on entitled ‘Design for Peace’. Those three authors will be awarded with organisation of theirs exhibition and taking part of the jury selection in the next year 8th Skopje Poster! They also are recognized with [...]

X
X
X