декември 2017

Заврши јубилејното прославување на Скопје постер фестивалот

Од |2018-01-05T14:14:31+01:004 декември 2017|2017, Активности, Жири, Предавања / Работилници, Скопјепостер|

Затворањето на последните изложби од Скопје постер фестивалот во Музејот на град Скопје го заокружи 10-то јубилејно издание. Фестивалот, кој се одржа од 14 ноември до 04 декември 2017 година, понуди изложби, мастер-работилници, дизајн конференција, панел дискусија, дружење со менторите, забавна вечерна програма. Жирито составено од графички дизајнери од 5 земји имаа тешка задача да [...]

ноември 2017

Победници на 10. јубилеен СКПФ „Вештачка реалност“

Од |2017-11-21T13:59:08+01:0017 ноември 2017|2017, Competition, Jury, Skopjeposter, Активности, Жири, Конкурс, победници, Скопјепостер|

Јубилејниот 10. Скопје постер конкурс за студентски плакат „Artificial Reality“ ги надмина очекувањата. Пристигнаа  плакати од 68 држави ширум светот. Се повеќе факултети се заинтересирани за воведување на Скопје постер конкурсот во рамки на своите наставни програми, а забележан е и зголемен интерес за изложување на плакатите кои се дел од изложбите во рамки на [...]

февруари 2017

Конкурсот за плакат на тема “Република Македонија како туристичка дестинација“ се затвора за 10 дена

Од |2017-03-04T12:41:03+01:0024 февруари 2017|2017, Competition, Jury, Активности, Жири, Конкурс|

  Преку темата „Република Македонија како туристичка дестинација“ организаторите одлучија да стават акцент на прашањето на квалитетно дизајнирана промоција на Република Македонија во светот како атрактивна туристичка и културна дестинација. Главната цел на конкурсот за студентски плакат на тема „Република Македонија како туристичка дестинација“, што го организираат Музеј на град Скопје, Плакарт и Амбасадата на [...]

декември 2016

Прогласени победниците на 9-от Скопје постер конкурс за плакат

Од |2017-02-09T14:14:02+01:006 декември 2016|2016, Активности, Жири, Изложба, Конкурс, Предавања / Работилници, Скопјепостер, Фестивал|

Повторно по четири години „Скопје постер фестивал“ пред многубројната публика ги претстави победниците на овогодинешното девето издание во просторите на Музеј на Град Скопје. „Криза на идентитет“ е темата на овогодинешниот конкурс, која сметавме дека е актуелна во целиот свет, тоа го покажа и бројката од 33 отсто зголемување на пристигнати дела во однос на [...]

јуни 2016

Големата петка – жири членови на 9. МСКП и Скопје постер фестивал

Од |2017-02-09T23:34:03+01:0030 јуни 2016|2016, Активности, Жири, Конкурс, Скопјепостер, Фестивал|

Време е да ги претставиме накратко членовите на жирито на 9. Скопје постер фестивал, кои ќе треба да ја направат финалната селекција на плакати и ќе ги изберат победничките автори на постерите на темата на 9. Меѓународен студентски конкурс за плакат „Криза на идентитет“. И оваа година имаме жири кое е составено од експерти [...]

декември 2015

Полските студенти доминантни на 8. Скопјепостер конкурс

Од |2017-02-09T14:14:09+01:002 декември 2015|2015, Активности, Жири, Изложба, Предавања / Работилници, Скопјепостер, Фестивал|

„Хендикепот е мајка на перфекцијата“, Нема ништо поубаво од разликите“, „Тие слушаат, гледаат, зборуваат, но, ние не ги разбираме“...ова се само дел од пораките со кои вчера вечер, во галеријата на МКЦ беше отворен 8-от Скопје постер фестивал, чија тема годинава е „Сите за луѓето со хендикеп“. Овогодинешниот конкурс на кој пристигнаа рекордни 2674 постери [...]

ноември 2015

Објавени финалистите на 8. Скопјепостер МСКП „Сите за луѓе со хендикеп“

Од |2015-11-29T01:00:05+01:0029 ноември 2015|2015, Активности, Жири, Изложба, Конкурс, Скопјепостер, Фестивал, Фото|

Жири членовите имаа тешка, но пријатна работа да ги селектираат финалните 100 постери од вкупно 2674 постери кои се однесуваат, ги промовираат и ги потцртуваат потребите и проблемите со кои се среќаваат секој ден луѓето со посебни потреби. На 8. Скопјепостер меѓународен студентски конкурс на тема „Сите за луѓето со хендикет“ кој траеше 6 месеци [...]

октомври 2015

Жири членови на 8. МСКП Скопје постер конкурсот

Од |2017-02-09T14:14:11+01:007 октомври 2015|2015, Активности, Жири, Скопјепостер, Фестивал, Фото|

Членовите на жирито на 8. Скопје постер фестивал „Сите за луѓето со хендикеп“ се светски познати и признаени дизајнери. Оваа година жирито ќе го сочинуваат членови специјализирани по типографија, дизајн на постер, илустрација, кои на почетокот на декември ќе бидат во Скопје и ќе одржат свои работилници, а нивните дела ќе бидат дел од посебната [...]

X
X
X