Project Description

1. СП „Толеранција“ во Варшава

 

 

Информации за проектот

Дата:  20 ноември – 20 декември 2008

Локација: Музеј на постер, Варшава, Полска

Поконкурсната изложба на 1. МСКП, Скопје 2008.

Ова е првата поконкурсна изложба и тоа токму во домот на најстарото биенале на плакат – Музејот на плакатот во Варшава. При организацијата на оваа изложба добивме поддршка од градоначалниците на Скопје и Варшава. Огромна чест и задоволство!

 

Линк:

1. http://www.um.warszawa.pl/aktualnosci/wystawa-tolerancja-8211-wyzwanie-globalne,
2. http://www.artbarbakan.artinfo.pl/pl/blog/wydarzenia/wpisy/tolerancja-wyzwanie-globalne-wystawa-pokonkursowa/