Project Description

2. МСКП 2009 | Моќ наспроти сиромаштија |

 

 

Информации за проектот

Дата: 27 ноември – 8 декември 2009

Локација: Музеј на град Скопје, Република Македонија

Вториот конкурс претставуваше уште поголем предизвик од првиот. Моќта и сиромаштијата, како две противтежи. Оваа изложба како дел од „Караванот на толеранцијата“ беше покажана на Варшавското постер биенале, во Прага и Париз, и беше дел од прославата на Делегацијата на ЕУ во Скопје по повод Меѓународниот ден на Ромите. Жири членовите за време на финалната фаза одржаа серија на работилници на теми од областа на дизајнот наменети за студенти.

Жири: Лех Мајевски(ПОЛ), Радован Јенко(СЛО) , Димитрис Арванитис(ГР), Ладислав Цветковски(МКД), Јустина Черњаковска(ПОЛ), Гадњим Мехмети(МКД).

Победници: Јан Бајтлик(ПОЛ), Алиреза Дарбани(ИРА), Цесар Хернандез Торалба(МЕК).

 

Линк до проектот:

https://skopjeposter.com/mk/proekti/mok-nasproti-siromastija/