Project Description

Изложба на дела од Мирко Илиќ на 6. МСКП во Скопје

 

 

Информации за проектот

Дата: 18 октомври – 20 ноември 2013

Локација: Скопје, Република Македонија

Еден од најреномираните светски дизајнери Мирко Илиќ, прогласен за еден од највлијателните 50 дизајнери во светот, беше претседател на жирито на 6. МСКП „Граѓани 2020“.  Изложбата на негови дела и работилницата привлекоа голем интерес кај јавноста. Покрај Мирко Илиќ, Небојша Гелевски и Франсоа Каспар беа дел од жирито и одржаа работилници. Скопје беше почестено од нивното присуство!

 

Линк:

http://okno.mk/node/32883fap