Project Description

6. МСКП 2013 | Граѓани 2020 |

 

 

Информации за проектот

Дата: 18 октомври – 20 ноември 2013

Локација: МКЦ, Скопје, Република Македонија

Целта на темата на конкурсот беше младите да се замислат себе си и иднината. Еден од најпознатите светски дизајнери – вброен во 50 најзначајни дизајнери на денешницата – Мирко Илиќ беше член на жирито. Изложбата од негови дела и работилницата предизвика огромен интерес. За напомена е и дека дизајнот на промотивните материјали го изведе Славимир Стојановиќ. Презентации и работилници имаа сите членови на меѓународното жири.

Жири: Мирко Илиќ(САД/БИХ), Небојша Гелевски(МКД), Франсоа Каспар(ФРА).

Победници: Ахмад Деракхсандех, Маја Стојановиќ(СРБ), Анна Гизела Варга(УНГ).

 

Линк до проектот:

https://skopjeposter.com/mk/proekti/gragani2020/