декември 2016

Изложбите од 9. Скопје постер фестивал тргнуваат на обиколка низ светот

Од |2017-02-09T14:14:02+01:006 декември 2016|2016, Jury, Skopjeposter, Активности, Изложба, Патувачки изложби, Скопјепостер, Фестивал|

Заврши 9. Скопје постер фестивал, кој во изминативе 15 дена, се одржа во Музеј на град Скопје. Во рамки на фестивалот, покрај изложените дизајнерски дела во рамки на 4-те изложби, се одржаа и презентации и работилници на светски реномираните предавачи на теми „Македонија како туристичка дестинација“, „Дизајнирај влијателен социјален плакат“, „Плакат, уметност од улицата“, „Дизајнирање [...]

Прогласени победниците на 9-от Скопје постер конкурс за плакат

Од |2017-02-09T14:14:02+01:006 декември 2016|2016, Активности, Жири, Изложба, Конкурс, Предавања / Работилници, Скопјепостер, Фестивал|

Повторно по четири години „Скопје постер фестивал“ пред многубројната публика ги претстави победниците на овогодинешното девето издание во просторите на Музеј на Град Скопје. „Криза на идентитет“ е темата на овогодинешниот конкурс, која сметавме дека е актуелна во целиот свет, тоа го покажа и бројката од 33 отсто зголемување на пристигнати дела во однос на [...]

ноември 2016

Финалисти на 9. Скопје постер конкурс „Криза на идентитет“

Од |2016-11-16T04:51:45+01:0016 ноември 2016|2016, Активности, Скопјепостер, Фестивал|

Овогодинешниот 9. Скопје постер конкурс за студентски плакат „Криза на идентитет“ ги надмина очекувањата. Постојан пораст на бројот на апликации, па споредено со минатата година пристигнаа а 33% повеќе плакати. Се повеќе факултети се заинтересирани за воведување на Скопје постер конкурсот во рамки на своите наставни програми, како и забележан е зголемен интерес за изложување [...]

Повеќедневно дизајнерско искуство за публика со изострени сетила

Од |2017-02-09T14:14:03+01:007 ноември 2016|2016, Активности, Изложба, Предавања / Работилници, Скопјепостер, Фестивал|

Деветто издание на Скопје постер фестивал ќе се организира од 21-ви до 30-ти ноевмри 2016 година во Музеј на Град Скопје. Во првите три дена од Фестивалот ќе се организираат и тематски работилници. Програмата на 9. Скопје постер фестивал ќе ги заинтересира студентите по графички дизајн, визуелни комуникации и сродни насоки, но ќе биде атрактивна [...]

октомври 2016

Дополнителни 24 часа за аплицирање на 9. скопјепостер конкурс!

Од |2016-10-31T22:01:30+01:0031 октомври 2016|2016, Активности, Конкурс, Скопјепостер|

Фантастичен одзив на млади постерџии од целиот свет, како никогаш досега, е резултатот од 9. Скопјепостер МСКП конкурс. И пред да започнеме со сумирање на резултатите од процесот за аплицирање доживеавме уште еден шок :) Добивме енормно голем број на пораки за продолжување на рокот за конкурсот. Тимот одлучи да го продолжи конкурсот за 24 [...]

Плакати од 8. Скопје постер фестивал на престижното московско биенале за графички дизајн

Од |2017-02-09T14:14:04+01:0012 октомври 2016|2016, Активности, Патувачки изложби, Скопјепостер|

Октомври е месец кој во дизајнерските кругови се смета за почеток на нова сезона на натпреварувања во категоријата графички дизајн. Плакатот - како медиум кој остава најголем впечаток кај публиката е значаен дел од овие светски збиднувања. Плакарт, здружението на дизајнери од Македонија и Скопје постер фестивалот беа дел од еден од најпрестижните биеналиња за [...]

20 дена до затворање на конкурсот за 9. МСКП „Криза на идентитет“

Од |2016-10-10T17:58:17+01:007 октомври 2016|2016, Активности, Скопјепостер, Фестивал|

Нема дилема дека оваа година одлични студентски плакати освоија бројни награди на меѓународни, светски или национални избори, но исто така нема дилема дека студентскиот постер треба да добие поголемо признание. Скопје постер МСКП ги промовира студентите и нивните дела на најдобар можен начин веќе 9 години. Како и претходните годинии, 100 најдобри плакати беа изложени [...]

јуни 2016

Големата петка – жири членови на 9. МСКП и Скопје постер фестивал

Од |2017-02-09T23:34:03+01:0030 јуни 2016|2016, Активности, Жири, Конкурс, Скопјепостер, Фестивал|

Време е да ги претставиме накратко членовите на жирито на 9. Скопје постер фестивал, кои ќе треба да ја направат финалната селекција на плакати и ќе ги изберат победничките автори на постерите на темата на 9. Меѓународен студентски конкурс за плакат „Криза на идентитет“. И оваа година имаме жири кое е составено од експерти [...]

Обелоденети победничките постери на конкурсот за постер на тема „Дарување крв, младост, хуманост“

Од |2017-10-16T10:14:25+01:0020 јуни 2016|2016, Активности, Конкурс|

Конкурсот за идејно решение за плакат на тема „Дарување крв, младост, хуманост“ кое го објавиja Црвен Крст и Плакарт - Здружението на графички дизајнери, привлече голем број дизајнери од земјава и од странство. Конкурсот траеше од 1 март до 15 април. Авторите на плакатите требаше да понудат промотивен плакат за кампањата организирана од страна на [...]

Скопје постер фестивалот презентиран на бугарската арт сцена

Од |2017-02-09T14:14:05+01:0016 јуни 2016|2016, Активности, Патувачки изложби, Предавања / Работилници, Скопјепостер|

Отворањето на One Design Week, кој се одржува во Пловдив, е еден од најквалитетните дизајн фестивали во регионот. Осмото издание беше најавено како најбогато досега и организаторите не разочараа. Во рамки на Неделата на дизајн Плакарт се претстави со две активности – изложба на 100 плакати финалисти од 8. Скопје постер фестивал на тема „Сите [...]

X
X
X