јуни 2016

Големата петка – жири членови на 9. МСКП и Скопје постер фестивал

Од |2017-02-09T23:34:03+01:0030 јуни 2016|2016, Активности, Жири, Конкурс, Скопјепостер, Фестивал|

Време е да ги претставиме накратко членовите на жирито на 9. Скопје постер фестивал, кои ќе треба да ја направат финалната селекција на плакати и ќе ги изберат победничките автори на постерите на темата на 9. Меѓународен студентски конкурс за плакат „Криза на идентитет“. И оваа година имаме жири кое е составено од експерти [...]

Обелоденети победничките постери на конкурсот за постер на тема „Дарување крв, младост, хуманост“

Од |2017-10-16T10:14:25+01:0020 јуни 2016|2016, Активности, Конкурс|

Конкурсот за идејно решение за плакат на тема „Дарување крв, младост, хуманост“ кое го објавиja Црвен Крст и Плакарт - Здружението на графички дизајнери, привлече голем број дизајнери од земјава и од странство. Конкурсот траеше од 1 март до 15 април. Авторите на плакатите требаше да понудат промотивен плакат за кампањата организирана од страна на [...]

април 2016

Mладите дизајнери пред нов предизвик: 9. МСКП конкурс „Криза на идентитет“

Од |2016-04-12T08:23:35+01:0012 април 2016|2016, Активности, Конкурс, Скопјепостер, Фестивал|

Плакарт – Здружението на графички дизајнери го објави новиот 9ти Меѓународен студентски конкурс за плакат. Оваа година Советот на МСКП и Скопје постер фестивалот одлучи да стави акцент на темата на идентитетот како актуелно и горливо прашање со кое е засегнат светот. Студентите на сите образовни нивоа (колеџи, високи школи, факултети, магисерски и докторски студии [...]

март 2016

Конкурс за идејно решение на тема „Дарување крв, младост, хуманост“

Од |2016-03-08T14:39:02+01:008 март 2016|2016, Конкурс, Скопјепостер|

Црвен крст на град Скопје  во соработка со Здружението на графички дизајнери „Плакарт“ и со поддршка на Трансмет – Скопје објавува награден конкурс на тема: „Дарување крв, младост, хуманост“... Доброволното дарување крв претставува одраз на високи етички, хуманирани и моралнив редности. Да се дарува крв и да се спаси нечиј живот, воден од алтруистички побуди е благородно дело. Во [...]

ноември 2015

Објавени финалистите на 8. Скопјепостер МСКП „Сите за луѓе со хендикеп“

Од |2015-11-29T01:00:05+01:0029 ноември 2015|2015, Активности, Жири, Изложба, Конкурс, Скопјепостер, Фестивал, Фото|

Жири членовите имаа тешка, но пријатна работа да ги селектираат финалните 100 постери од вкупно 2674 постери кои се однесуваат, ги промовираат и ги потцртуваат потребите и проблемите со кои се среќаваат секој ден луѓето со посебни потреби. На 8. Скопјепостер меѓународен студентски конкурс на тема „Сите за луѓето со хендикет“ кој траеше 6 месеци [...]

2674 постери од 52 земји аплицирани на 8. Скопјепостер конкурс

Од |2015-11-22T13:53:50+01:0022 ноември 2015|2015, Активности, Изложба, Конкурс, Предавања / Работилници, Скопјепостер, Фестивал|

Студенти дизајнери од целиот свет беа по 8ми пат поканети да изработат постери кои се однесуваат на светските проблеми. Вкупно 2674 постери од 1869 учесници пристигнаа на конурсот. Темата на 8. Меѓународен студентски конкурс за плакат - Скопјепостер на која работеа младите дизајнери од факултетите од Њујорк, Мајами, Њу Делхи, Даблин, Мадрид, Лисабон, Буенос Аирес, [...]

јули 2015

Дизајнерите за подигање на свеста за потребите на луѓето со попречености

Од |2017-02-09T14:14:13+01:0011 јули 2015|2015, Активности, Конкурс, Скопјепостер|

Објавено е новото осмо издание на Меѓународниот студентски конкурс за плакат Скопјепостер. Младите талентирани дизајнери ќе имаат можност да работат на плакати со пораки на тема „Сите за луѓето со хендикеп“. Од Плакарт изјавуваат дека „главната цел на овој конкурс е креирање и промовирање подобри можности и еднакви права за луѓето со посебни потреби“. Мотото [...]

X
X
X