Project Description

4. МСКП 2011| Хив/Сида |

 

 

Информации за проектот

Дата: 1-16  декември 2011

Локација: Национална галерија Чифте Амам, Скопје, Република Македонија

Еден од најгорливите светски теми и здравствени проблеми. На конкурсот пристигнаа 2.034 постери од 628 учесници и 64 групни апликации од цел свет. Во рамки на активностите за подигање на свеста Плакарт склучи партнерство со Црвениот крст, а заштитно лице на сите акции и на конкурсот беше Каролина Гочева. Жирито одржи едукативни работилници по дизајн во ФОН Фалкултетот. Изложба на дела од членовите на жирито беа организирани паралелно на поставката Хив/Сида.

Жири: Кари Пиипо(ФИН), Сафет Спахиу(МКД), Тиери Сарфис(ФРА), Лех Мајевски(ПОЛ).

Победници: Јан Бајтлик и Анна Кламчињска(ПОЛ).

 

Линк до проектот:

https://skopjeposter.com/mk/proekti/hiv-sida/