Project Description

5. МСКП 2012| Пари бесплатно |

 

 

Информации за проектот

Дата: 14 – 28 декември 2012

Локација: МКЦ, Скопје, Република Македонија

Причината за избор на темата беше претстојната економско-финансиска светска криза. За време на промотивните активности на Пари бесплатно организирана е за прв пат во светски рамки конкурс за промотивен постер на главните настани. Оваа година жирито беше составено од еден од најдобрите дизајнери во регионот, организаторот на едно од најдобрите дизајн биеналиња и сопственикот на најпосетениот светскиот блог за графички дизајн. Покрај главната изложба, две дополнителни беа организирани, делата на Славимир Стојановиќ и на Родченко и Родченко120. Првата за прв пат покажана во Македонија, а втората прв пат во регионот. Славимир Стојановиќ одржа и предавање на тема „Постер-арт“.

1835 постери од 33 земји и 1000 учесници аплицираа на 5. МСКП.

Жири: Славимир Стојановиќ(СРБ), Рене Ванер(ШВА), Серж Серов(РУС).

Победници: Настасиа Котава(БЕЛ), Игор Пивоварчик(ПОЛ), Милад Агхазадех(ИРА).

 

Линк до проектот:

https://skopjeposter.com/mk/proekti/pari-besplatno/