Project Description

Изложба Родченко | Родченко 120 во Скопје

 

 

Информации за проектот

Дата: 31 јануари – 15 февруари 2013

Локација: Музеј на современа уметност, Скопје

Првата регионална изложба на Александар Родченко пропратена со омаж на 20 современи руски дизајнери насловен Родченко 120 беше дел од официјалната програма на 5. МСКП Скопјепостер „Пари бесплатно“. Овој фантастичен проект е иницијатива на Биеналето „Златна пчела“ од Москва, Русија и покажана во многу земји ширум светот. Должна почит му изразуваме на проф. Серж Серов за помошта да ја покажеме оваа бесценета поставка во Македонија и на јавноста од регионот. Поради големиот интерес оваа изложба беше презентирана и во неколку градови низ земјата. Се на се прекрасен и успешен арт проект!