Project Description

50 финалисти во Белград

 

Информации за проектот

Дата:   04 јуни – 04 декември 2015

Локација: #EGallery, Белград, Србија

Отворање на 3. изложба на млади уметници во Белград од страна на ШУНД Фестивалот со поддршка на #EGallery  и Executive Group Agency. Оваа платформа за соработка ја третира современата уметност, а овој пат фокусот беше ставен на дизајнот и фотографијата.  Уметници од повеќе земји имаа шанса да ги претстават нивните дела и да се обидат да ги комерцијализираат.

Учесници на овој арт-настан се и студентите на графички дизајн кој земаа учество во проектите на Скопјепостер. Покрај споменатите плакати беа прикажани и дела од 20 други уметници.

 

Линк од проектот:

http://on.fb.me/1R6ik28