Project Description

50 финалисти во Варшава

Информации за проектот

Дата: 19 декември 2014-11 јануари 2015

Локација: Галерија на полскиот постер, Варшава, Полска

Оваа изложба „50 финалисти на Скопјепостер 2008-2012“ вклучува наградени постери од Меѓународниот студентски конкурс за плакат – Скопјепостер.

Организиран во Скопје, Македонија од 2008 година и е најзначаен конкурс за студенти од школи за уметност од целиот свет, посветен на меѓународната промоција на идеите и визуалните комуникации, со особен акцент на потребата од изнаоѓање решенија за глобалните проблеми.