Project Description

Регионална дизајн конференција „Состојбите во дизајнот на Балканот и неговото влијание врз едукативните процеси“

 

 

Информации за проектот

Дата: 06 декември 2014

Локација: МКЦ, Скопје, Република Македонија

Првата регионална дизајн конференција на тема „Состојбите во дизајнот на Балканот и неговото влијание врз едукативните процеси“ беше дел од официјалната програма на ова издание на Скопје постер фестивалот.

Жири членови и гости на конференцијата: Ајшеѓул Изер(ТУР), Борут Вилд(СРБ), Давор Брукета(ХРВ), Ива Бабаја(Икограда/ХРВ), Костадин Танчев-Динка(МКД), Мила Меланк(БИХ), Ивана Стојановска(МКД).

Оваа конференција е само почеток за ново движење кое ќе биде презентирано на јавноста наскоро!

 

Линк до проектот:

https://skopjeposter.com/mk/prva-regionalna-konferencija-za-dizajn-vo-makedonija/