Project Description

6. СП „Граѓани 2020“ во Истанбул

 

 

Информации за проектот

Дати:  05 ноември – 05 декември 2014

Локација: Мармара Универзитет, Факултет за убави уметности, Истанбул, Турција

„Граѓани 2020“ е 6-от настан на Плакарт и Скопјепостер во Турција. Факултетот за убави уметности на Мармара Универзитетот и проф. Саваш Чекич не поканија да ги изложиме плакатите од изложбата од конкурсот во кој неколку студенти од Турција стигнаа до финалната фаза.

 

Линк до проектот:

https://skopjeposter.com/fifth-exhibition-of-skopje-poster-in-istanbul/