Project Description

‘Цртаме за мир’ | Деца наспроти дизајнери

 

 

Информации за проектот

Дата: 14 ноември 2014

Локација: Центар за странски јазици „Визија

Подготвителните активности пред финалето на 7. МСКП „Дизајн за мир“ започнаа со акцијата наречена „Цртаме за мир“ во чии рамки беше одржана работилница во која деца на возраст од 8 до 10 години од различна етничка припадност цртаа и пишуваа пораки на истоимената тема. Овие производи потоа беа искористени од професионалните дизајнери за изработка на промо постери на 7. Скопје постер фестивал. Ефектите беа фантастични!

 

Линк до настанот:

http://www.mkd.mk/kultura/likovna-umetnost/decata-ednoglasni-crtame-za-mir