Project Description

7. СП промо постери од работилницата „Деца наспроти дизајнери“

 

Информации за проектот

Дата: ноември 2014

Локација: Центар за странски јазици „Визија“

Ова е финалниот резултат од соработката помеѓу децата кои цртаа и пишуваа пораки за време на работилницата „Цртаме за мир“ и професионалните дизајнери кои истите ги искорситија да направат промотивни постери кои го најавија 7. Скопјепостер „Дизајн за мир“. Цртежите, како и постерите на дизајнерите беа изложени на 7. Скопје постер фестивал од 5 до 20 декември и беа дел од каталогот на Скопјепостер за 2014 година.

Дизајнери: Иван Петрушевски, Марија Ветероска, Никола Војнов, Индог, Моника Зец, Иван Дургутовски, Милан Стојанов, Ване Костуранов, Коста Стаматовски, Симона Танеска, Катерина Николовска, Фросина Цонева, Александар Јосифовски, Марија Смилевска, Вања Штркова, Ласко Џуровски.