Project Description

Изложба Родченко | Родченко 120 во Македонија

 

 

Информации за проектот

Дата: март-мај 2013

Локација: Прилеп и Кавадарци 

Град Прилеп е градот кој беше прв во серијата изложби ширум Македонија каде беше презентирана поставката на дела од Родченко, пропратена со омаж од 20 руски современи дизајнери. Отворањето се одржи на 22 март 2013 година во 18ч. Организатор на истата беше град Прилеп и НКУЦ Марко Цепенков. Поддршка за овој проект даде Министерството за култура на Република Македонија. Изложбата беше покажана и во Кавадарци.

 

Линк:

http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=15611